• Baukje Bosma

De kracht van een ouderwetse brief

Bijgewerkt: 7 jan 2020

Blij word ik van mijn vak. Ik zeg weleens dat het rondleiden van kijkers niet als werken voelt. Het is zo leuk om te doen. Vooral mensen die nieuw zijn op de woningmarkt, de starters, zijn leuk om rond te leiden. Hen kun je nog iets leren en meegeven. Al genieten deze starters momenteel niet zo, het is voor hen erg lastig om een geschikte woning te vinden. En heb je dan de woning gevonden, dan krijg je ook nog te maken met concurrentie.


Ik zeg vaak dat het loopt zoals het moet zijn, je kunt het kopen van een woning niet forceren.

brief schrijven aan de verkoper

Zo had ik laatst een stel op bezoek bij een te koop staande woning in Leeuwarden. Toevallig waren zij kort voordat de woning in de verkoop kwam door de straat gewandeld. En hadden ze tegen elkaar gezegd dat ze wel in deze straat wilden wonen. Kort daarna komt er een nieuwe woning in de verkoop; alsof het zo moest zijn. Direct hebben ze gebeld om een bezichtiging in te plannen.


Een mazzeltje; ze waren de eerste kijkers.


Tijdens de bezichtiging droop het enthousiasme er af. Het huis vonden ze van binnen net zo mooi als van buiten en het voldeed helemaal aan de verwachtingen.


Ze wisten het zeker, deze woning wilden ze kopen.


Deze keer pakten zij het anders aan. Ze wouden niet opnieuw teleurgesteld worden.


We kregen een ontzettend lieve brief, gericht aan de verkoper. Hierin stond hoe mooi ze de woning vonden en dat ze er met veel plezier zouden wonen.


Heeft de brief de doorslag gegeven? Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het bod. En gelukkig deden ze een goed bod. De brief maakte dat de verkoper een heel goed gevoel bij deze kopers had. Uiteindelijk gaat het namelijk om gunning. Dus de deal werd gesloten. Met een ontzettend blij stel tot gevolg 😊


Over de auteur:


Baukje Bosma werkt als zelfstandige VBO makelaar bij Makelaardij Op Maat en geeft dagelijks adviezen aan kopers of verkopers van woningen. Zij is actief in haar eigen woonplaats Feanwalden en omgeving Leeuwarden.


Wil je meer tips? Like de FB pagina, dan blijf je op de hoogte als een nieuwe blog wordt geplaatst.


Recente blogposts

Alles weergeven